Alandia Cup 2017 yhteenveto
Julkaistu: 28.06.2017 00.00

Alandia Cup 2017 yhteenveto


PPV06 ALANDIA CUP 2017 yhteenveto

Joukkueemme tämänvuotinen turnausmatka suuntautui Ahvenanmaalle turnaukseen, joka järjestetään vuosittain ainoastaan 11-vuotiaiden ikäluokalle. Tälle ainutkertaiselle matkalle ennakkoilmottautui paljon poikia, mutta lähdön koittaessa lauantai-aamuna lukumäärä oli vähentynyt 12 poikaan. Harmittavia olivat viime hetken sairastumiset ja loukkaantumiset, mutta niihinhän on nuoren urheilijan totuttauduttava.
Laivamatka Turusta Maarianhaminaan sujui täydellisen tyynessä merisäässä, joka tietenkin tarkoitti että pelimyrsky on lähestymässä…Saavuttuamme Maarianhaminaan siirryimme majoittautumaan Kastelholman vieraskotiin, jonka onnistuneista huoneista ja palvelusta aamupaloineen tulikin tärkeä osatekijä koko matkalle. Illalla osallistuimme avajaiskulkueeseen, jossa saatiin ensituntuma turnaustunnelmasta.



Ensimmäiset pelit sunnuntaina pelattiin tasan FC Honka United mustaa ja Musan Salamoita vastaan ja illalla päästiin ottamaan mallia Veikkausliigan ottelusta IFK Mariehamn - JJK. Hienoa oli katsella ottelua aivan kentän reunalta ilta-auringon vielä lämmittäessä ja vielä aivan pelin loppuun asti, poikien pyynnöstä.



Maanantaina pitkän pelipäivän vastustajina olivat PPJ Laru White, RiPS sininen ja Puotinkylän Valtti FC, jotka veivät harmittavasti pisteet mukanaan. Emme päässeet otteluissa omalle tasollemme ja tässä kohtaa koimmekin matkamme kyynelehtivimmän hetkemme. Niin harmittavia oli tappiot. Illalla joukkueenjohtajille ja valmentajille järjestetyssä tilaisuudessa saatiin kuulla IFK Mariehamnin Veikkausliigan joukkueen päävalmentajan Peter Lundbergin mietteitä ja periaatteita valmennuksesta. Oli hienoa kuulla että kansallisella tasollakin kiinnitetään huomiota samoihin asioihin kuin mitä meidänkin joukkueessa ja ikäluokassa.

Tiistaina saimme nukkua hieman myöhempään ja päivä alkoikin reippaalla kävelyllä läheiseen Kastelholman linnaan. Tutustuminen linnaan meni mukavasti linnaan piilotettujen aarrearkkujen ja niihin liittyvien tehtävien lomassa. Lopuksi vielä halukkaat saivat pukea päälleen metalliset haarniskat ja kypärän. Päivän otteluvastustaja oli ruotsalainen Vendelsö Vit, jota vastaan pelasimme kenties parhaan pelimme koko turnauksessa. Hyvää joukkuepelaamista riitti ja sisukkuutta aivan loppuun asti, mutta silti menivät pisteet vastustajalle. Illalla käynti paikallisessa kylpylässä Mariebadissa ja heti sen jälkeen turnausjärjestäjän Disco ja sitten oltiinkin jo valmiita nukkumaan.



Keskiviikkona jatkettiin harjoituspelillä Itä-Hakkilan kilpaa vastaan ja päätettiin turnaus rangaistuspotkukilpailuun, jossa jokainen pääsi näyttämään taitonsa, hienoin maalein ja torjunnoin. Ottelun jälkeen olikin vuorossa matkan oheisohjelmien tähtihetki, eli vierailu Taffelin tehtaalle ja juuri paistettujen perunalastujen ja juustonaksujen maistelu. Aivan mahtavaa! Tuliaisiksi tietenkin tehtaanmyymälästä kassikaupalla sipseja, jos ne sitten edes kotiin asti riittivätkään. Iltaa vietettiin majoituspaikan isolla puuterassilla, johon oli kutsuttu myös muualla Ahvenanmaalla majoittuneet poikien vanhemmat ja sisarukset. Ilta oli laskevassa auringonpaisteessa ja mukavassa seurassa ikimuistoinen. Harri piti valmennuksellisen palautteen turnauksen peleistä ja jokaiselle jaettiin osallistujadiplomit. Viirin saivat Patrik, Vladimir, Taku, Otso, Eero ja Matti. Tsempparin sai koko turnauksen maalissa ollut Atte.



Torstaina olikin vuorossa enää paluumatka. Osa perheistä jäikin Ahvenanmaalle juhannuksen viettoon, joka varmasti oli ajankohtaan nähden loistava ratkaisu.

Yhteenvetona voisi sanoa että vaikka pelimyrsky ja maalisateet jäivätkin näkemättä matkamme onnistui loistavasti. Siihen auttoi hyvät turnausjärjestelyt, hyvä majoitus, hyvät ruoat ja tietenkin hyvä yhteyshenki. Toki muutama lievä vastoinkäyminenkin mahtui mukaan: rasitusvamma, pari kuhmua, hiertymiä ja tiistai-aamun märät pelivaatteet, mutta ne eivät kokonaisuutta himmentäneet.



Kiitoksia kaikille matkaan osallistuneille pojille, vanhemmille, sisaruksille ja Harrille. Teidän kanssa oli todella mukava turnausmatka!



-jarmo

Seuran uusimmat