Hopee ei oo häpee
Julkaistu: 07.05.2018 00.00

Isolla kentällä pelaaville joukkueille ovat turnaukset jo hieman harvassa, niinpä PPV:n nollakolmoset päättivät lähteä pitkästä aikaa kokeilemaan ja samalla muistelemaan 8v8 pelaamista PPJ 04:n järjestämään Väiski Cup’iin.

Turnaus pelattiin erinomaisissa olosuhteissa Väinämöisen kentällä Helsingin Hietaniemessä. Aurinko lämmitti kenttää jo heti aamusta niin antaumuksella, että alkavan pelikesän kenttärusketuksen hankkimisen ensimmäiset punoitukset alkoivat olla tosiasia.

Ensimmäisenä sai joukkue vastaansa vieraita Vesijärven rannalta Päijät-Hämeestä eli FC Kuusysin joukkueen Suomen Lahdesta. Kuusysi oli lähtenyt isolle kirkolle 03/04-harrastejoukkueella ja liekö alkujännitystä vai turhaa arkailua isompikokoisempaa joukkuettamme vastaan, mutta ensimmäisen minuutin täytyttyä oli taululla 0-1 Miksun maalinedustan viimeistelystä. Ensimmäisellä puoliajan toisen maalin viimeisteli Eppu yhdeksännellä minuutilla. Pelin edetessä pääsi Kuusysi hieman paremmin mukaan tekemään omaa peliään, mutta kamelin selkä tuli katkaistua toisen puoliajan minuutin välein syntyneillä Eeron maaleilla 0-3 ja 0-4. Tuomarin pillin vihellettyä sen viimeisen vihellyksen oli taululla täysin kentän tapahtumia kuvaavat ja pelin hallinnasta kertovat 0-4 lukemat PPV:lle. Turnaus sai siis mukavan alun.

Toisessa pelissä kävi ilmi ongelma, joka tällaisissa turnauksissa joskus on eli tasoerot saattavat olla hyvinkin isoja, kun etukäteen ei muista ilmoittautuneista joukkueista ei ole minkäänlaista tietoa – ei tutkittua eikä tutkimatonta.

Koivukylän Palloseura oli lähettänyt turnaukseen oman harrasteryhmänsä ja PPV:n nakutettua puolessa tunnissa taululle 10-1 lukemat, niin oli aika selvää, että tasoeroa näillä kahdella joukkueella on. PPV:stä maalasivat Eero neljästi, Kolja kolmesti, Eppu kahdesti ja Miksu kerran. KoiPS’in ainokainen tuli rangaistuspotkusta.

Aiempien otteluiden tulosten perusteella oli arvattavissa, että lohkovaiheen kolmannessa ja samalla viimeisessä pelissä kohtaavat turnauksen tulevat finalistit. Ehkäpä juuri siksi ottelu lähti tunnetasoltaan hieman turhankin suureksi. Pienet kahinat pelin aikana ja loppukättelyissä aiheuttivat aivan turhan hässäkän. Ehkä kuitenkin hyvä, että turhat jännitteet joukkueiden välissä purettiin tässä kohtaa.

Itse ottelu oli tasaista vääntöä, jossa maalinteon aloitti PPV Koljan maalilla – 0-1. PPV piti pintansa hienosti MPS:n hakiessa kuumeisesti tasoitusta. PPV:n tilanne näytti hyvältä, kunnes MPS viisi minuuttia ennen loppua onnistui lopulta maalinteossa. Lohkovoittoon ja helpompaan jatkovastustaan olisi PPV:llä riittänyt tasapelikin, mutta epäonneksemme pelin viimeisellä minuutilla tuomittu rangaistuspotku päätyi maalin perukoille ja näin ollen MPS lohkovoittoon. Kuten tuli jo edellä mainittua, niin sinänsä lohkovoitolla ja kakkostilalla ei ollut mitään väliä, koska kaksi muuta joukkuetta olivat melko selkeästi heikompia ja tulevat finalistit jo melko varmasti tiedossa.

Lohkon kakkospaikalta sai PPV vastaan jo aamun ensimmäisestä pelistä tutun FC Kuusysin. Ilmeisesti päivän aiemmat pelit alkoivat jo poikien jaloissa painaa ja ensimmäinen puoliaika mentiin maalittomana, PPV:n kuitenkin koko ajan hallitessa. Toisella puoliajalla finaalipaikka otettiin sitten eleettömästi aamun tulos toistaen – 4-0. Maaleista vastasivat Eero hattutempun arvoisesti ja Kaarlo yhdellä osumalla.

Finaali. Pieni jännitys väreili ennen ottelua ilmassa, kun arvioitiin alkavan ottelun tunnelmia molemmin puolin. Onneksi pahimmat höyryt oli päästelty ja väärinymmärrykset sovittu, joten heti finaalin alkukättelystä vaistosi, että nyt pelataan kumpikin reilusti eikä lähdetä koiruuksien tai kostamisten tielle. Hyvä niin! Ottelusta tuli erittäin tasainen ja väkevä vääntö. Tällä kertaa MPS aloitti maalinteon ja siihen ainokaiseen se jäikin. PPV:n armoton takaa-ajo ei tuottanut tulosta ja niinpä isoin pokaali matkasi MPS:n mukana Malmille. Onnittelut heille! Finaali oli erittäin hyvä ja reilu peli! Molemmat joukkueet saivat ottelun siisteydestä kiitokset myös ottelun tuomarilta ja järjestäjältä.

Loppukaneettina voi sanoa, että aivan huikea porukka on kyllä kasassa. Loukkaantumisten yms. pudottaessa joukkueen vain yhden vaihtopelaajan varaan ei ollut merkkiäkään luovuttamisesta vaan päinvastoin pojat tsemppasivat toisiaan jaksamaan. Jokainen antoi kaikkensa, yhdeltäkään ei olisi voinut enempää pyytää. Isolla kädellä iso kiitos! Tsempparipalkinto maalissa mainiosti pelanneelle Zainille ja FC Kuusysin viiri Miksulle.