Syyskausi käyntiin tasurilla
Julkaistu: 01.08.2019 00.00

PPV:n Edustusjoukkue käynnisti keskiviikkona syyskautensa Vitosessa, kun vastassa oli lohkojumbo Malminkartanon PETO. Aivan parhaimmillaan ei punapaitainen PPV kesätauon jälkeen ollut, ja syyskauden avaus päättyi tasapeliin 2–2.

PETO osoitti jo pelin ensimmäisillä minuuteilla vaarallisuutensa vastahyökkäyksissä, ja loi useita hyviä maalipaikkoja. PPV oli kuitenkin joukkue, joka kontrolloi palloa ja siten määritti pelin tahtia.

PETO onnistui pitämään puolustusmuotonsa kasassa 35 minuutille asti, kunnes punapaitaisten kärki Rasmus Sievers pääsi haastamaan vastustajan topparin boxin kulmalla: erinomainen haasto yksi vastaan yksi -tilanteessa ja tyly viimeistely. Näin PPV siirtyi helpottavaan 1–0-johtoon.

Suunnitelma toiselle jaksolle oli punaisilla selvä. Tiiviissä muodossa puolustanut PETO ei kovaa prässipeliä harrastanut, vaan antoi PPV:n pitää palloa. Sitä olisi jatkettava myös toisella jaksolla, ja siten kontrolloitava peliä.

Suunnitelma meni melko pian mönkään. PETO iski maalin ja perään toisen. Yhtäkkiä punaiset olivat takaa-ajoasemassa.

Punaisten hyökkäysmylly alkoi tappioasemassa jauhamaan pykälän, kaksi kovemmalla sykkeellä. Pallo liikkui, pallottomat liikkuivat ja vastustajan puolustuksesta löytyi rakoja edetä. PPV loikin kohtalaisesti maalipaikkoja, joskin PETO yllätti jatkuvilla pystyhyökkäyksillään.

Lopulta Johan Inberg toi kaivatun tasoituksen toisen jakson loppupuolella. Sen jälkeen PPV loi edelleen paikkoja siirtyä johtoon. Samalla kuitenkin myös PETO oli useasti lähellä maalintekoa, mutta maalilla Olli-Pekka Pennanen nappasi muutaman todella komean torjunnan ja piti lukemat tasoissa.

Kymmenen pelatun ottelun jälkeen PPV majailee tiiviisti Vitosessa lohkonsa keskikastissa, ja pisteitä on kertynyt 14. Nousuviivaan on matkaa seitsemän pistettä, samoin putoamisviivaan.