Tasainen peli kääntyi jälleen niukkaan tappioon
Julkaistu: 30.05.2018 00.00

PPV:n Edustusjoukkue lähti kauden kuudenteen peliinsä itseluottamusta uhkuen, olihan alla komea 5–1-voitto viime viikolta.

Keskiviikkona vastaan asettui Pitäjänmäen tekonurmella pari pykälää sarjataulukossa ylempänä ollut AFC EMU.

Pajamäen punaiset saivat loistoalun pelille, kun Rasmus esitteli ottelun ensimmäisellä minuutilla juonikkuuttaan ja pakotti vastustajan rikkomaan rangaistusalueen sisällä. Palloa ei kuitenkaan saatu pilkulta sisään.

PPV otti pallokontrollin itselleen, pyöritti peliä maltillisesti ja piti ohjat itsellään. Pelin hallinta tuotti tulosta, kun reilu 20 minuuttia ensimmäistä jaksoa oli takana. Jasu laukoi terävästi, ja vastustajan maalivahdin torjunnasta Tony kävi tuikkaamassa pallon verkon perukoille.

Ilmeisesti hyvän olon tunne sai otteen PPV:n pelaajilla, sillä avausmaalin jälkeen vastustaja AFC EMU alkoi saamaan painetta punaisten päätyyn. EMUn tasoitus tuli vapaapotkusta kun 28 minuuttia oli peliä takana. Lisää kylmää vettä tuli PPV:n niskaan, kun vastustaja väänsi itsensä johtoon aivan ensimmäisen jakson lopussa.

Pelin alussa vallinnut kova työnteko hiipui PPV:llä koko ajan jakson loppua kohden ja siksi peli kääntyi yhtäkkiä päälaelleen.

EMU iski illan toisen maalinsa erikoistilanteesta, tällä kertaa kulmapotkusta, toisen jakson 15. peliminuutilla, ja lukemat olivat jo 1–3 EMUlle.

PPV ryhdistäytyi kahden maalin takaa-ajoasemassa ja alkoi vyöryttämään hyökkäyksiä laitapuolustajien tuella kohti vastustajan päätyä. Hyvä paineistus tuottikin tulosta, kun pallo vietiin toisen kerran EMUn pilkulle. Tällä kertaa Andrey viimeisteli varmasti yhdestätoista metristä.

Aikaa tasoitukseen oli vielä 15 minuuttia 2–3-kavennuksen jälkeen. Toistui kuitenkin sama kuin tämän kauden aiemmissa tappiopeleissä: kiri jäi vajaaksi. Muutamia huippupaikkoja PPV loi, mutta maalinteon tehokkuus ottelun ratkaisuhetkillä ei ollut vaadittavalla tasolla. Näin EMU nappasi 2–3-voiton.

Tappio oli Edustusjoukkueelle kauden kolmas. Myös aiemmat tappiopelit päättyivät maalin erolla vastustajan hyväksi. On selvää, että tasaiset pelit on pystyttävä kääntämään voitoiksi, jos joukkue mielii pysyä kärkijoukkueiden mukana sarjataulukossa.

Sen sijaan voittopeleissä PPV on murskannut vastustajat. Edustusjoukkue on voittanut kuudesta pelistään kolme, ja niissä otteluissa maaliero on peräti 18–4 PPV:n eduksi.

Kausi jatkuu 10. kesäkuuta Puotilassa Valtti/All Starsia vastaan.