Edustusjoukkueella voitokas kevätkauden päätös Jakomäen hiekkakentällä
Julkaistu: 19.06.2018 00.00

PPV:n Edustusjoukkue matkasi kevätkauden viimeiseen otteluunsa Koillis-Helsinkiin Jakomäkeen SUMU/Prospectin vieraaksi. Tiistai-illan pelistä eksoottisen teki PPV:n näkökulmasta pelialusta, sillä SUMU pelaa kotipelinsä hiekkakentällä.

– Neljä vuotta sitten oon viimeksi pelannut hiekalla, osa PPV:n kundeista päivitteli Jakomäen hiekkakentän reunalla ennen ottelua.

Tekonurmet ovat Helsingissä jo arkipäivää, joten hiekka-alusta vaati pelaajilta totuttelua. Pallo pomppi kovasta alustasta eri tavalla ja liikkui nopeammin kuin tekonurmella. Lisäksi hiekka ei ole se mukavin alusta kaatua.

Hiekkakentällä korkeat pääpallot ja kaksinkamppailut korostuivat, eikä PPV ole niissä parhaimmillaan. Näppärää syöttöpeliä tai taidokkaita yksi vastaan yksi -haastoja oli vaikea kovalla alustalla toteuttaa.

Haastavan alustan lisäksi PPV joutui pelaamaan selvästi pienemmällä rosterilla kuin se on tottunut. Vaihtopelaajia oli ainoastaan kaksi, kun koko alkukauden joukkue on saanut nauttia laajasta rotaatiosta pelien aikana.

Tiistai-illan peliin, joka oli myös kevätkauden viimeinen, PPV lähti kaksi peräkkäistä tappiota alla.

SUMU paineli 1–0-johtoon ensimmäisen jakson 20. minuutilla PPV:läisten vielä totutellessa Jakomäen hiekkakenttään.

PPV nousi kuitenkin pian tasoihin. Ensimmäisen pelin punaisissa pelannut Miika tuli kentälle jakson loppupuolella, ja oli heti ensimmäisellä pallokosketuksellaan rakentamassa PPV:n tasoitusmaalia, jonka viimeisteli Perttu.

Pallonhallinta siirtyi tauon jälkeen selvästi PPV:lle. SUMU oli kuitenkin terävänä vastahyökkäyksessä ja siirtyi 2–1-johtoon, kun toista jaksoa oli takana 13 minuuttia.

PPV kuitenkin jatkoi siitä mihin oli ennen maalia jäänyt. Pallonhallinta konkretisoitui pian maalin muodossa, kun Rasmus nikkasi puskulla PPV:n tasoihin.

Muutama minuutti tasoituksen jälkeen Rasmus pääsi pinkomaan karkuun SUMUn puolustukselta ja viimeisteli PPV:n 3–2-johtoon.

Lisää eksotiikkaa olosuhteisiin saatiin toisella jaksolla, kun ukkonen jyrisi ja pelaajia piiskasi raekuuro. SUMU ei tappioasemasta enää noussut, vaan Roope tyylitteli vielä lopussa lukemat 4–2 PPV:n hyväksi.

PPV:ltä todellinen taisteluvoitto haastavissa olosuhteissa pienellä rosterilla, joka koki vielä ottelun aikana loukkaantumisia.

Kevätkausi päättyi siis voitokkaasti, ja kolme pistettä nostivat PPV:n hyvän iskuetäisyyden päähän sarjan kärkiryhmästä. Saldona alkukauden kahdeksasta ottelusta oli neljä voittoa ja neljä tappiota eli 12 sarjapistettä.

Kausi jatkuu kotiottelulla Ruilaa vastaan 2. elokuuta Pitäjänmäen tekonurmella.

Pallo oli toisinaan enemmän ilmassa kuin maassa.