P12-joukkueen turnausmatka Vierumäelle 29-31.7.2022
Julkaistu: 31.07.2022 14.26

Pajamäen Pallo-Veikkojen P12-joukkue vietti heinäkuun viimeisen viikonlopun Vierumäen urheiluopistolla osallistuen kolmipäiväiseen jalkapalloturnaukseen. Matkaan lähdettiin iloisin mielin peräti 14 pelaajan ja 5 toimihenkilön voimin. Tapahtumasta teki erityisen − ja toimihenkilöille jopa hieman haikean − tieto siitä, että kyseessä oli tämän PPV:n poikaikäluokan viimeinen yhteinen tapahtuma ennen yhdistelmäjoukkuetoiminnan aloitusta PiTa:n poikien kanssa syksyn aluesarjassa.

PPV on yleensä pelannut harrastetasolla, mutta tällä kertaa päätettiin kokeilla haastetason vauhtia, mikä tarkoitti sitä, että vastustajat pelaavat hyvin organisoitua jalkapalloa koko kentän leveydellä ja pyrkivät pitämään pallon maassa. Tarjolla olisi takuuvarmasti O:ta jossain muodossa: joko Onnistumisia tai Oppia. Todennäköisesti molempia!

Turnauksen ensimmäinen ottelu oli Eura Palloa vastaan. Peli alkoi Euran hallinnassa ja pallo vietti harvinaisen paljon aikaa PPV:n kenttäpuoliskolla ensimmäisen 10 minuutin aikana. Vähitellen PPV alkoi kuitenkin saamaan peliään kuosiin ja pääsikin iskemään johtomaalin hienon vastahyökkäyksen päätteeksi. Eura ei takaiskusta lannistunut, vaan jatkoi painostamistaan ja pääsikin pian pelaamaan hyökkääjän keskeltä läpi, minkä tuloksena taululla olivat puoliajalla numerot 1-1. PPV pääsi hyvin peliin mukaan toisen jakson alussa ja pystyi luomaan useita hyviä maalipaikkoja, mutta tolppalaukausta lähemmäksi ei kuitenkaan tällä kertaa päästy. Eurakin kokeili kertaalleen PPV:n yläriman kestävyyttä ja pelissä edettiin tasalukemissa aivan loppuminuuteille asti, kunnes Eura pääsi tekemään 2-1 voittomaalin maalin edustalta.

Lauantai alkoi ravitsevan buffet-aamiaisen jälkeen ottelulla Union Plaania vastaan. Molemmat joukkueet näyttivät alussa hieman unisilta, mutta hiljalleen joukkueet saivat silmänsä auki ja pelin taso parani pelin edetessä. Ensimmäinen jakso päättyi Plaanin johtaessa 1-0. Toisella jaksolla myös PPV:llä oli muutama mainio hyökkäys ja hyvä maalipaikka, mutta tällä kertaa pallo ei löytänyt tietään maaliin saakka. Pelin loppupuolella Plaani pääsi tekemään kulmapotkusta 2-0 johdon ja pelin ratkettua tuli vielä kaksi verrattain helppoa maalia lisää. Lopputulos 4-0 ei ehkä täysin kuvaa pelitapahtumia, joskin Plaanin voitto oli selkeä.

Alkusarjan viimeiseen peliin KTP:tä vastaan lähdettiin tilanteessa, jossa PPV:llä oli allaan 2 tappiota ja KTP:llä tappio ja tasapeli. PPV hallitsi hienokseltaan ensimmäistä jaksoa, mutta KTP teki jakson ainoan maalin. Toisen jakson alussa KTP meni 2-0 johtoon, mutta PPV tuli heti seuraavasta tilanteesta tasoihin hienolla syöttökuviolla, jossa pallo päästiin neppaamaan tyhjiin aivan maaliviivalta. KTP pääsi varkain vielä 3-1 johtoon ja PPV:n takaa-ajo palkittiin pian 3-2 kavennuksella. Aivan tasoitukseen saakka ei eväät tällä kertaa riittäneet, joten pisteet lähtivät Kotkan poikain mukaan.

Vaikka alkusarjan ottelutulokset eivät tällä kertaa olleetkaan voitollisia, PPV:n peli oli ajoittain varsin mallikasta ja välillä useampikin syöttö napsahteli pelaajalta toiselle ihan suunnitelman mukaisesti. Ero voitokkaisiin vastustajiin ei ollut alkulohkossa kamalan suuri ja ero on kurottavissa kiinni hyvällä treenillä.

Huoltojoukotkin saivat nauttia kirkkaasta auringonpaisteesta Vierumäen hienoissa olosuhteissa.

Jatkosarjan ensimmäisessä pelissä vastaan asettui Mikkelin Palloilijat. PPV otti kentällä komennon alusta lähtien ja teki yhden maalin molemmilla jaksoilla MP:n jäädessä nollille. Päivän pelien jälkeen olikin mukavasti aikaa vapaamuotoiseen puuhasteluun: tarjolla oli uintia ja frisbeegolfia tai vaan vapaata hengailua kavereiden kanssa vaikkapa Unoa pelaillen tai palloa potkien.

Turnauksen viimeisen päivän aamuna kohdattiin yksi monista turnaukseen osallistuneista Kuusysin peliryhmistä. Kuusysi hallitsi hienokseltaan pelin alkupuoliskoa ja pääsikin ensimmäisen jakson puolivälissä kaukolaukauksella johtoon. PPV ei tästä lannistunut vaan leipoi tasoituksen ensimmäisen jakson lopussa. Toinen jakso alkoi PPV:n painostuksella, jonka tuloksena PPV roikotti melko kaukaa lähteneellä yläriman alle suuntautuneella vedolla tilanteeksi 2-1. Kyykkä painosti pelin lopussa kovasti, mutta tolppaa lähemmäs maalia PPV ei sallinut pallon tulla. Pienen huilitauon jälkeen alkoi viimeinen ottelu, sekin Kuusysiä vastaan. PPV astui kentälle virkeällä mielellä ja namutteli neljä maalia vastustajan jäädessä nollille. 4-0 voitto tarkoitti alemman loppusarjan ansaittua piikkipaikkaa. Tähän oli hyvä päättää turnaus ja lähteä lounaan jälkeen kotimatkalle.

Kaikkiaan turnausmatka oli todella onnistunut: päästiin pelaamaan tiukkoja otteluita, pelaajat saivat hengata tiiviisti kavereiden kanssa pari päivää, ruoka oli maittavaa, olosuhteet olivat kunnossa ja huonoista ennusteista poiketen sää oli muutamaa lauantaista sadepisaraa lukuun ottamatta mitä mainioin.

Artikkelin alussa mainittua Oota oli siis tarjolla runsain mitoin, ja vieläpä ihan sopivassa suhteessa, joten tästä on mukava jatkaa kohti syyskauden aluesarjaa uuden yhdistelmäjoukkueen puitteissa!