Sytytä, ylläpidä ja voimista futiskipinää!

Pajamäen Pallo-Veikkojen valmentajan opas on julkaistu! Oppaaseen pääset klikkaamalla alla olevaa kuvaa.

Kokonaisvaltainen valmentajan opas on PPV-valmentajan tukena ja apuna muun muassa harjoittelun suunnittelussa, harjoituksen rakenteessa ja palautteen antamisessa. Opas sisältää myös valmennuslinjaukset 5–7- sekä 8–11-vuotiaille.

Mitä on juniorijoukkueen valmentaminen?

PPV:ssä valmentajan tärkein tavoite on pelaajien kipinän ja innostuksen sytyttäminen sekä pelaajien kokonaisvaltainen kehittäminen. Juniorivalmentaja toimii ennen kaikkea kasvattajana ja opettajana. Hän luo joukkueeseen kannustavan ja turvallisen ilmapiirin, vastaa järjestyksen ylläpitämisestä harjoitus- ja pelitapahtumissa, suunnittelee ja organisoi harjoituksia, auttaa pelaajia uusien asioiden oppimisessa sekä motivoi.

Valmentajana olet joukkueen esikuva. Se, miten toimit, näkyy pelaajissasi. Käyttäydy asiallisesti ja rennosti. Ole reilu, kannustava ja helposti lähestyttävä. Hyvä valmentaja on huumorintajuinen eikä suutu helposti.

PPV:n valmennuslinjan keskeisiä asioita:

  • Valmennustoiminta on sunnitelmallista ja pitkäjänteistä.
  • Valmentajat luovat harjoitusympäristön, jossa pelaajat saavat epäonnistua ja yrittää uudelleen.
  • Valmentajat mieluummin ohjaavat pelaajia oivaltamaan kysymällä kuin kertovat valmiita vastauksia. Haluamme kehittää pelaajia, jotka kykenevät tekemään kentällä itse ratkaisuja.
  • Pelaamisessa korostetaan halua ja rohkeutta pitää palloa ja riistää se vastustajalta.
  • Taitojen oppiminen kulkee yksilöstä kohti kollektiivia: pallonkäsittely, 1v1-osaaminen, syöttötaito ovat PPV:n valmennuslinjan peruselementtejä.
  • Emme tavoittele yksittäisiä voittoja pelaajien kehittämisen kustannuksella.

Hyödyllistä tietoa PPV-valmentajalle

Harjoittelun suunnittelussa kannattaa PPV:n valmentajan oppaan lisäksi hyödyntää Palloliiton Valmentajan tietopankkia. Sieltä löytyy muun muassa hyviä harjoitteita ja syvempää tietoa valmentamisesta.

Palloliiton Valmentajakoulutuksen YouTube-kanavalta löytyy lisäksi runsaasti malliharjoitteita ja esimerkkejä fyysisten ominaisuuksien, havaintomotoriikan ja teknisten taitojen kehittämiseen. Pallonkäsittelyn kehittämiseen, joka on yksi PPV:n valmennuslinjan keskeisistä kohdista, esimerkkejä kannattaa niin ikään katsoa SPL:n Valmentajakoulutuksen YouTube-kanavalta.

Hyödyllisiä sivustoja jalkapallovalmentajalle:

Kouluttautuminen

PPV mahdollistaa sitoutuneille valmentajillemme kouluttautumisen Palloliiton koulutuspolun mukaisesti maksamalla valmentajiemme koulutukset.

Kaikille valmentajillemme suosittelemme Futisvalmentajan starttikoulutuksen suorittamista. Lisäksi vastuuvalmentajille suosittelemme ikävaihekoulutuksen sekä myöhemmässä vaiheessa myös UEFA C -koulutuksen suorittamista.

Koulutus- ja valmennusasioissa ole yhteydessä seuran valmennusvastaavaan Otto-Ville Kaukoniemeen (okaukoni@gmail.com).